Stel een vraag

Dagvoorziening Ontmoeting

Ontmoeting van Compaen is een plek waar inwoners van Veendam elkaar in een veilige omgeving kunnen ontmoeten. Voor ouderen die niet kunnen deelnemen aan reguliere activiteiten is er Ontmoeting, een dagvoorziening vanuit de algemene voorziening. Bij Ontmoeting (voorheen ’t Stekkie) bieden we een gevarieerd dagprogramma dat onder andere bestaat uit beweegspelen, knutselactiviteiten, gezelschapsspelen, geheugenspelen en uitstapjes.

Met de dagvoorziening Ontmoeting slaan we twee vliegen in één klap. Ouderen kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen zonder in een sociaal isolement te raken. En voor de eventuele partner/mantelzorger is het een welkome onderbreking in de dagelijkse zorg. Bij Ontmoeting is er professionele begeleiding aangevuld met een groot aantal vrijwilligers en stagiaires. Zij helpen mee in de uitvoering van het dagprogramma en halen en brengen ouderen.

Ontmoeting is een plek waar diverse activiteiten mogelijk zijn. Ontmoeting biedt dagbesteding waarbij zelfregie, ontwikkeling, en eigen kracht kernwaarden zijn. We gaan uit van eigen inbreng en kwaliteiten van deelnemers waarbij zelfstandigheid wordt bevorderd. Deelnemers kiezen zelf aan welke activiteiten ze bijdragen of waar ze aan mee doen. Medewerkers (vrijwilligers, professionals en stagiaires) faciliteren en activeren de deelnemers.

Bij interesse

Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact op met een medewerker van de Algemene voorziening door te bellen naar (0598) 698 114. Meer informatie is verkrijgbaar via het centrale kantoor van Compaen.