Nieuws

12-07-2021

Steunpunt vrijwilligerswerk heeft vakantie

Het Steunpunt is gesloten van 12 juli t/m 23 augustus 2021.  
Lees meer
 
30-06-2021

Noordwest op z'n Best, insectenhotel bouwen

In de wijk Noordwest wordt een kindermiddag georganiseerd door  Acantus, Prokino, Compaen en Noordwest op z'n Best. We gaan een insectenhotel bouwen!
Lees meer
 
30-06-2021

Noordwest op z'n Best, buitenspeeldag

In de wijk Noordwest worden in de zomer schoolvakantie diverse activiteiten georganiseerd.  
Lees meer
 
10-06-2021

Aandacht voor Welzijn op recept

In een duo interview met huisarts Henk Veentjer en Janine Smit van Compaen wordt uitgelegd wat Welzijn op recept is en waarom het enorm van toegevoegde waarde is. 
Lees meer
 
27-05-2021

Uitreiking Nationale Vrijwilligersprijzen 10 juni

Lokale- en landelijke vrijwilligersinitiatieven konden vanaf 1 januari meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen in hun eigen categorie. Steunpunt vrijwilligerswerk Compaen is hiervoor ook uitgenodigd.  
Lees meer
 
17-05-2021

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen...

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.
Lees meer
 
26-04-2021

Compaen draagt tevens bij aan het positieve gezondheidsbeleid van de gemeente

Gezond bewegen kan iedereen! Bewegen geeft een fit gevoel en is goed voor uw hart en bloedvaten. Bewegen is ook goed voor uw hersenen. Bewegen zorgt ervoor dat u beter slaapt en het vermindert stress. Ook is bewegen leuk en u kunt het samen doen. 
Lees meer
 
08-04-2021

Cliëntenraad Compaen

De clientenraad van Compaen is op zoek naar nieuwe leden. Woont u in de gemeente Veendam en  betrokken bij het welzijn en het meedoen van iedereen in de samenleving. 
Lees meer
 
29-03-2021

Bezoek aan bewoners Veenkade

Compaen is op bezoek geweest bij bewoners in de Veenkade. In januari waren veel bewoners van de zorg- en revalidatiecentrum waar veel ouderen wonen besmet met het corona virus. 
Lees meer
 
28-01-2021

Noord West in de Veendammer

Een mooi artikel in de Veendammer over Noord West! https://veendammer.nl/artikel/1148832/kijken-bij-compaen-noordwest-op-z-n-best.html
Lees meer
 
26-11-2020

Compaen kleurt oranje: aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes

Tot en met 10 december 2020 was het gebouw van Compaen in Veendam 's middags en 's avonds oranje verlicht in het kader van de internationale campagne ‘Orange the World’ van de Verenigde Naties die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen en meisjes.
Lees meer
 
24-08-2020

20 jaar Summerfun: een jubileum om bij stil te staan!

 Al 20 jaar zorgt Summerfun van Compaen uit Veendam voor een vakantie gevoel bij kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie kunnen gaan. Dat doen ze door in de eigen omgeving van de kinderen allerlei leuke activiteiten te organiseren. Woensdag 19 augustus stond de afsluiting van …
Lees meer
 
12-03-2020

Spreken we u vandaag?

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich sterk eenzaam. Nog eens een op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden, al komt eenzaamheid meer voor onder de alleroudsten. Wij van Compaen willen graag weten hoe het met eenzaamheid is gesteld onder de i…
Lees meer
 
18-02-2020

Stem vrijwilligersinitiatieven uit onze gemeente naar de Nationale Vrijwilligersprijzen!

Stichting VoorDoor, Stichting Mo(o)i in Veendam en Summerfun dingen mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Ze maken kans op een Publieksprijs van € 2.500,- . Vanaf 18 februari kunt u stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl. Op 28 maart a.s. maakt minister Hugo de Jonge de prijswinnaar…
Lees meer