Navigatie overslaan
|Home

Opgroeien en opvoeden

Heeft u vragen over opvoeden en opgroeien? Spijbelt uw kind bijvoorbeeld vaak en weet u niet hoe u dit kunt stoppen? Of heeft uw kind moeite met sociale contacten en wilt u hem of haar graag helpen, maar weet u niet hoe? Met dit soort vragen kunt u terecht bij Compaen.

Wat kunnen we voor u betekenen?

In een eerste gesprek inventariseren we al uw vragen. We kijken hoe we u het beste kunnen helpen en geven u praktisch advies. Samen met uw gezin stellen we een plan van aanpak op, waarin we alle stappen bij langs gaan die nodig zijn om te komen tot een oplossing. Heeft behoefte aan gespecialiseerde hulpverlening? Dan schakelen we een andere organisatie in die u verder kan helpen. Wij werken samen met andere instanties, zoals huisartsen, gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders. Wilt u meer informatie? Bel 0598 – 698 119 of mail naar aanmelden@compaenveendam.nl  

Alleenstaande moeder!

Voor wie?
Voor alleenstaande moeders, uit diverse culturen, in de gemeente Veendam.

Waarom?
Moeders, die hun kind(eren) alleen opvoeden, hebben een druk bestaan en komen weinig toe aan zichzelf. Het delen van ervaringen met vrouwen in dezelfde opvoedingssituatie, het delen van tips en het organiseren van activiteiten geeft ontspanning en een gevoel van saamhorigheid.
Het doel van de Alleenstaande Moedergroep is alleenstaande moeders in hun kracht zetten. Wil je in contact komen met andere alleenstaande moeders? Ben je benieuwd hoe andere moeders bepaalde zaken regelen of heb je andere onderwerpen die je wilt delen? Dan is de Alleenstaande Moedergroep echt iets voor jou!!

Wat gaan we doen?
Gezelligheid en ontmoeting staan voorop. We kunnen praten over relaties, de kinderen, financiële zaken, opvoeding, regelingen etc. Maar ook doen we activiteiten zoals twee keer per jaar een gratis kledingruilbeurs, creatieve en sportieve activiteiten, een uitstapje.... De invulling van de bijeenkomsten bepalen we samen met de groep.

Dit is wat de moeders die nu al meedoen er van vinden:
“In de groep kan ik alles delen, zo fijn te weten dat alles wat je bespreekt op de groep blijft.“
“Ik kan mezelf zijn in de groep.”
“Wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die het af en toe zwaar heeft, er wordt geluisterd en ik kan even ontspannen.”
“Door de groep ben ik sterker geworden, heb ik nieuwe inzichten gekregen.”
“Op de dagen dat ik niet goed in me vel zit en me er toe moet zetten om naar de groep te gaan .. Ben ik toch blij dat ik ben geweest! .. Even m’n ei kwijt kunnen en me positief opladen .. Heerlijk!!”

Kosten
De deelname aan de Alleenstaande Moedergroep is gratis.

Waar en wanneer
Een keer per twee weken komen we op woensdagochtend bij elkaar. Er is gratis kinderopvang aanwezig. In de schoolvakanties is er geen groep.
De bijeenkomsten vinden plaats bij:
Compaen, Jan Salwaplein 3, Veendam

Meer informatie en aanmelding
Wil je meer informatie over de groep? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met: Sjeni Mustafa s.mustafa@comapenveendam.nl, 0598 - 698 119.

 

Voor meer informatie zie ook de folder:

 

Contact