Navigatie overslaan
|Home

De Wandelclub

Niets is zo fijn als lekker in beweging zijn. Nog leuker wordt het wanneer je dat samen kunt doen. Samen wandelen en zo ontspannen. Dat kan bij Compaen! 

Wanneer

Bij voldoende deelname starten we weer met een groep.
Heeft u interesse? Stuur een mail naar 
info@compaenveendam.nl


GLI Veendam

Gezond bewegen kan iedereen

Waarom is bewegen goed? Bewegen geeft een fit gevoel en is goed voor uw hart en bloedvaten. Bewegen is ook goed voor uw hersenen. Bewegen zorgt ervoor dat u beter slaapt en het vermindert stress. Ook is bewegen leuk en u kan het samen doen.

Hoe kunt u gezond bewegen?

Er zijn twee manieren van bewegen. U kunt bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Dit heet matig intensief bewegen. Of u kunt bijvoorbeeld hardlopen of fitnessen. Dit heet zwaar intensief bewegen. Twee keer per week bewegen zorgt ervoor dat uw botten en uw spieren sterker worden. Als u twee keer per week beweegt heeft u minder kans op overgewicht, psychische problemen, suikerziekte of hart- en vaatziekten.

Bewegen met een app

Dicht bij huis kunt u bewegen met de ‘SamenGezond’ app of de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Met deze apps kunt u wandelen en ze maken het leuker om vol te houden.

Leefstijlprogramma en overgewicht

Hebt u overgewicht en wilt u dat veranderen door gezond te leven en meer te bewegen? Dan kan u ook de Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen. Afgekort heet dat de GLI. Uw gemeente heeft er samen met Menzis voor gezorgd dat u gebruik kan maken van de GLI. U hebt voor de GLI een verwijzing nodig van uw huisarts, een medisch specialist of een bedrijfsarts. De GLI duurt twee jaar en gaat niet van uw eigen risico af. U krijgt begeleiding van een leefstijlcoach die u alles uitlegt over gezond eten en gezond bewegen.

Bewegen met de GLI

De leefstijlcoach zorgt er voor dat u ook kunt deelnemen aan beweegactiviteiten in de buurt. Compaen heeft verschillende beweegactiviteiten. Sommige activiteiten zijn gratis en voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd. U leert met de GLI gezond leven en gezond bewegen.

Meer weten over de GLI? In deze video leggen we de GLI voor u uit. https://consent.youtube.com/ml?continue=https://www.youtube.com/watch?app%3Ddesktop%26v%3DYoQnUWRvWJI&gl=NL&hl=nl&pc=yt&uxe=23983172&src=1


Contact