Navigatie overslaan
|Home

Activiteiten voor mantelzorgers

 

Ontmoetingsbijeenkomsten mantelzorg en dementie

De bijeenkomsten in 2021 zijn veelal komen te vervallen. Vanaf heden starten wij heel voorzichtig weer op met bijeenkomsten, sommige nog digitaal en andere fysiek met een maximaal aantal bezoekers. Per bijeenkomst zal hierover geinformeerd worden.

Alzheimercafé

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.
De doelstelling van het Alzheimer Café is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken.
Iedere keer staat er een onderwerp centraal. Er wordt een inleiding gehouden door een deskundige en een speciaal uitgenodigde gast. In de pauze is er gelegenheid om bij te praten. Vervolgens is er tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Voor wie is het Alzheimer Café bedoeld?
Iedereen die een vraag over dementie heeft, kan in het Alzheimer Café terecht. Of het nu iemand is die onlangs heeft gehoord dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt, iemand die zorgt voor een familielid met dementie of iemand die beroepshalve met dementie te maken heeft. Al deze mensen kunnen in het Café leren van elkaars ervaringen en profiteren van de aanwezige kennis en kunde.
Als u een bezoek aan het Alzheimer Café wilt brengen, kunt u gewoon langs komen en kijken hoe het in zijn werk gaat. U hoeft zich niet aan- of af te melden!

Wanneer
Het Alzheimer Café Veendam wordt elke derde woensdag van de maand gehouden in de Breehorn, Boven Westerdiep 86 in Veendam.  Programma begint om 19.30 uur en duurt to 21.30 uur, vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom. Voor informatie kunt u contact opnemen met Sjeni Mustafa, telefoon 0598-698119 of per mail info@compaenveendam.nl

 

Contact
  • Jonge mantelzorgers
  • Mantelzorgondersteuning
  • Activiteiten voor mantelzorgers
  •  Agenda

    Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

    Overzicht