Terug naar Nieuws

Compaen draagt tevens bij aan het positieve gezondheidsbeleid van de gemeente

Gepubliceerd op:

Gezond bewegen kan iedereen! Bewegen geeft een fit gevoel en is goed voor uw hart en bloedvaten. Bewegen is ook goed voor uw hersenen. Bewegen zorgt ervoor dat u beter slaapt en het vermindert stress. Ook is bewegen leuk en u kunt het samen doen. 

Hoe kunt u gezond bewegen?

Er zijn twee manier van bewegen. Matig intensief, denk hierbij aan wandelen of fietsen. Bij zwaar intensief bewegen, moet u denken aan hardlopen of fitnessen. Twee keer per week bewegen zorgt ervoor dat uw botten en spieren sterker worden en heeft u minder kans op overgewicht, psychische problemen, suikerziekte of hart- en vaatziekten. Bewegen kan ook met een app: 'SamenGezond' of 'Ommetje' van de Hersenstichting. 

Leefstijlprogramma en overgewicht

Heeft u overgewicht en wilt u dat veranderen door gezond te leven en meer te bewegen? Dan kunt u ook de Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen. Afgekort heet dat de GLI. Uw gemeente heeft er samen met Menzis voor gezorgd dat u gebruik kunt maken van de GLI.  U heeft voor de GLI een verwijzing nodig van de huisarts, een medisch specialist of een bedrijfsarts. De GLI duurt twee jaar en gaat niet van uw eigen risico af. U krijgt begeleiding van een leefstijlcoach die u alles uitlegt over gezond eten en gezond bewegen. Deze leefstijlcoach zorgt er voor dat u kunt deelnemen aan beweegactiviteiten in de buurt. Compaen in Veendam heeft verschillende beweegacticiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis en voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd. U leert met de GLI gezond leven en gezond bewegen. Meer weten of de GLI? In deze video leggen we de GLI voor u uit. https://consent.youtube.com/ml?continue=https://www.youtube.com/watch?app%3Ddesktop%26v%3DYoQnUWRvWJI&gl=NL&hl=nl&pc=yt&uxe=23983172&src=1 


08-04-2021

Cliëntenraad Compaen

De clientenraad van Compaen is op zoek naar nieuwe leden. Woont u in de gemeente Veendam en  betrokken bij het welzijn en het meedoen van iedereen in de samenleving. 
Lees meer