Terug naar Nieuws

Compaen draagt tevens bij aan het positieve gezondheidsbeleid van de gemeente

Gepubliceerd op:

Gezond bewegen kan iedereen! Bewegen geeft een fit gevoel en is goed voor uw hart en bloedvaten. Bewegen is ook goed voor uw hersenen. Bewegen zorgt ervoor dat u beter slaapt en het vermindert stress. Ook is bewegen leuk en u kunt het samen doen. 

Hoe kunt u gezond bewegen?

Er zijn twee manier van bewegen. Matig intensief, denk hierbij aan wandelen of fietsen. Bij zwaar intensief bewegen, moet u denken aan hardlopen of fitnessen. Twee keer per week bewegen zorgt ervoor dat uw botten en spieren sterker worden en heeft u minder kans op overgewicht, psychische problemen, suikerziekte of hart- en vaatziekten. Bewegen kan ook met een app: 'SamenGezond' of 'Ommetje' van de Hersenstichting. 

Leefstijlprogramma en overgewicht

Heeft u overgewicht en wilt u dat veranderen door gezond te leven en meer te bewegen? Dan kunt u ook de Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen. Afgekort heet dat de GLI. Uw gemeente heeft er samen met Menzis voor gezorgd dat u gebruik kunt maken van de GLI.  U heeft voor de GLI een verwijzing nodig van de huisarts, een medisch specialist of een bedrijfsarts. De GLI duurt twee jaar en gaat niet van uw eigen risico af. U krijgt begeleiding van een leefstijlcoach die u alles uitlegt over gezond eten en gezond bewegen. Deze leefstijlcoach zorgt er voor dat u kunt deelnemen aan beweegactiviteiten in de buurt. Compaen in Veendam heeft verschillende beweegacticiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis en voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd. U leert met de GLI gezond leven en gezond bewegen. Meer weten of de GLI? In deze video leggen we de GLI voor u uit. https://consent.youtube.com/ml?continue=https://www.youtube.com/watch?app%3Ddesktop%26v%3DYoQnUWRvWJI&gl=NL&hl=nl&pc=yt&uxe=23983172&src=1 


21-09-2021

Dag van de Mantelzorg, 10 november 2021

Elk jaar worden mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Het is een moment voor waardering en erkenning van het belangrijke werk wat zij doen: belangeloos zorgen voor een ander.
Lees meer