Terug naar Nieuws

Compaen kleurt oranje: aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes

Gepubliceerd op:

Tot en met 10 december 2020 was het gebouw van Compaen in Veendam 's middags en 's avonds oranje verlicht in het kader van de internationale campagne ‘Orange the World’ van de Verenigde Naties die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

De kleur oranje staat symbool voor het aanbreken van een hoopvolle toekomst. Een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Geweld melden Zeker nu iedereen door corona meer thuis is, komt geweld tegen vrouwen en meisjes vaker voor dan eerst. Niet elke vrouw is in de gelegenheid om zelf geweld te melden of dit kenbaar te maken aan hulpverleners. Ben daarom als buren of naaste alert en trek aan de bel wanneer je huiselijk geweld vermoed. Kijk op https://geweldtegenvrouwenmelden.nl. Op deze site staat een overzicht van organisaties waar je met welk soort geweld terecht kunt. #OrangetheWorldNL #HelpMelden

Foto's

Bekijk ook

12-04-2021

Alzheimer Café

Op 21 april organiseert het Alzheimer Café een bijeenkomst met als thema "Medicijnen en Dementie".
Lees meer
 
08-04-2021

Cliëntenraad Compaen

De clientenraad van Compaen is op zoek naar nieuwe leden. Woont u in de gemeente Veendam en  betrokken bij het welzijn en het meedoen van iedereen in de samenleving. 
Lees meer
 
29-03-2021

Bezoek aan bewoners Veenkade

Compaen is op bezoek geweest bij bewoners in de Veenkade. In januari waren veel bewoners van de zorg- en revalidatiecentrum waar veel ouderen wonen besmet met het corona virus. 
Lees meer